Giacomo Puccini: Opera Suor Angelica

woensdag 27 december t/m maandag 1 januari 2024

Suor Angelica

Een dramatische opera in een imposante, monumentale boekenhal

Met Puccini’s Suor Angelica – tussen kerst en oud & nieuw opgevoerd in een sfeervolle, monumentale boekenhal – wordt Friesland opnieuw getrakteerd op een bijzondere opera. De makers van Wadopera Peter Grimes (2021) hebben ditmaal gekozen voor een prachtige binnenlocatie van beton, hout en gecorrodeerd metaal, waar theaterlicht de ruimte omtovert in de devote wereld van zuster Angelica.

Angelica is afkomstig uit een adellijke Florentijnse familie. Ze werd gedwongen haar intrede in het klooster te doen om te boeten voor een buitenechtelijke relatie waaruit een zoontje werd geboren. Wanneer een mysterieuze bezoeker in een grote koets zich bij het klooster aandient, hopen de nonnen op goed nieuws. Het blijkt een familielid van Angelica te zijn die haar slechts bezoekt voor administratieve familieaangelegenheid. De vrouw wijst Angelica andermaal op de zonde die zij heeft begaan. Wanneer Angelica vraagt naar haar zoontje hoort ze dat haar kindje is overleden… Haar verdriet is onoverkomelijk; nooit heeft ze hem in haar armen kunnen sluiten. Angelica pleegt zelfmoord om bij haar kindje te komen. Maar… brengt deze tweede zonde hen weer samen?

De rol van Suor Angelica wordt vertolkt door Sílvia Sequeira, winnares van het TV-programma Aria 2022. De opera werd geschreven door de Italiaanse componist Giacomo Puccini. De opera is ook nu nog herkenbaar, vanwege universele thema’s als eenzaamheid, verlies, berouw en de zoektocht naar vergeving. De thema’s krijgen extra lading door de tijd van het jaar, een tijd van bezinning, familiebezoek en aandacht voor elkaar.

Het publiek neemt plaats op een grote tribune met weids overzicht over de hal, die gevuld is met meer dan 3 miljoen boeken. Het publiek zit dicht op de set, met doorkijkjes naar taferelen tussen de stellages en pallets met boeken. In deze betoverende sfeer neemt Suor Angelica je mee terug in de tijd…

locatie:
Boekhandel Steven Sterk Gorredijk
Hellingbaas 1 Gorredijk

Kaarten:
www.nootstroom.com

 

Credits

Producent – Stichting Nootstroom

Artistiek leider en dirigent – Arnaud Oosterbaan

Lichtontwerp en regie – Teus van der Stelt

Assistent regie, voorstellingsleider – Ruth Becker

 

Hoofdrollen – Sílvia Sequeira, Carina Vinke, Marion van den Akker, Aike Nortier en Merel van Geest

Uitvoerenden -15 vocale solisten, 60 professionele musici

 

Concertmeester – Eva Stegeman

Koordirigent – Merlijn Wackers

Repetitor – Victoria Dmitrieva

Scoutingtalent en advies – Annett Andriesen, Antony Hermus

 

Compositie: Giacomo Puccini

< Terug naar alle berichten