Vrijdag 22 september 2023
Eddy van der Ley spreekt met Henk de Jong

Eddy van der Ley spreekt met Henk de Jong

Journalist Eddy van der Ley heeft een voorliefde voor Friesland, wat duidelijk in zijn werk naar voren komt. Zo was hij lange tijd clubwatcher van sc Heerenveen en schreef hij een boek over trainer Gertjan Verbeek. Hij staat al jaren op podia met theatercolleges met sporters als Willem van Hanegem, Wim Kieft, Bas Nijhuis, maar ook bij het 100-jarig bestaan van sc Heerenveen.
Speciaal voor de Skâns gaat hij in gesprek met Henk de Jong, misschien wel de leukste en meest oorspronkelijke trainer van Nederland. Op het CIOS kreeg hij les van Foppe de Haan. Hij maakte een jaar deel uit van de eerste selectie van de sc Heerenveen, maar een knieblessure maakte een voortijdig einde aan zijn carrière. Als trainer en ‘man van het volk’ maakte hij vooral furore bij ‘zijn’ Cambuur Leeuwarden, maar zijn laatste ambtstermijn moest hij voortijdig beëindigen vanwege gezondheidsproblemen.
In De Skâns is Henk gewoon weer van de partij. Op een inspirerende avond neemt Eddy van der Ley hem mee langs de hoogte- en dieptepunten in het leven, een must voor liefhebbers van menselijke verhalen en voetbalanekdotes.

Vrijdag 22 september 2023 | Aanvang 20:15 uur
Entree: € 22,50 (incl. consumptie)

Kaartverkoop Eddy van der Ley spreekt met Henk de Jong

< Terug naar alle berichten