Algemene informatie

Speciale voorzieningen minder validen

De Skâns is natuurlijk ook zo goed als mogelijk toegerust op mindervaliden. Het gebouw is volledig toegangkelijk voor rolstoelen. Drempels zijn er nauwelijks en er is een invalidentoilet aanwezig. Voor slechthorenden is er een speciaal aangelegde infrarood ringleiding. En slechtzienden begeleiden we altijd naar de juiste plek in De Skâns.

Rolstoel
De theaterzaal biedt plek aan rolstoelgebruikers. Mensen in een rolstoel kunnen dit bij het reserveren van kaarten of voorafgaande aan een voorstelling melden. De medewerkers van De Skâns zorgen voor voldoende plekken en begeleiden u graag naar uw plek in de zaal. Ook voor diegene met wie u de voorstelling bezoekt reserveren wij, naast u, een plek.

Slechthorend

Theaterbezoek is leuk wanneer u de acteurs en de muziek goed kunt horen. Een gewoon hoortoestel is niet altijd voldoende in een theater. Gelukkig zijn theaters en andere podia steeds beter toegerust op slechthorenden. Zo ook De Skâns. De Skâns maakt gebruik van een zogenoemde infrarood ringleiding. Deze ringleiding stelt slechthorende en dove bezoekers in staat alles wat er op het podium gezegd, gezonden, gemusiceerd wordt, goed te verstaan. Bezoekers kunnen de infrarood ontvangers voor aanvang van een voorstelling, optreden of evenement lenen bij de balie (de receptie) van De Skâns.

Slechtziend
Slechtzienden worden door medewerkers van De Skâns begeleid naar de theaterzaal of andere gewenste ruimte in het gebouw.

Wilt u meer weten?
Heeft u nog vragen over de verschillende voorzieningen?
Neem dan vooral contact op met De Skâns.